Sa "Đerdapa 2" 30% manje struje

Hidroelektrana "Đerdap 2" radi otežano zbog vremenskih nepogoda koje su pogodile kladovsku i negotinsku opštinu, saopštila je danas Elektroprivreda Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 16.09.2014.

11:31

Default images

Kako je navedeno, dva agregata "Đerdapa 2" koji se nalaze u dodatnoj elektrani, van pogona su zbog toga što su voda i mulj sa okolnih brda delimično prodrli u taj deo elektrane.

"Zahvaljujući efikasnim merama zaposleni su sprečili veću katastrofu i teže posledice, jer je u jednom trenutku pretilo da dođe do potpunog zaustavljanja svih postrojenja i agregata. U toku noći rađena su ispitivanja i očekuje se da će tokom dana jedna od isključenih agregata ponovo biti uključen na mrežu", saopštio je EPS.

Dodaje se da su tri agregata hidroelektrane "Đerdap 2" zaustavljena zbog velikog nanosa trave, bambusa i drva.

Proizvodnja električne energije u "Đerdapu 2" je u protekla 24 sata manja za oko 30 odsto. Umesto planiranih 3,1 milion, proizvedeno je 2,062 miliona kilovat-časova. Zbog prekida saobraćaja i nemogućnosti dolaska radnika na posao produžen je rad zaposlenih koji su već u elektrani.

U hidroelektrani "Đerdap 1" reka Kosovica teško je oštetila postrojenje za snabdevanje pijaćom vodom, koje će, prema prvim procenama, morati da se ruši i ceo objekat da se iznova gradi.

Bujica je potpuno odnela prilazni put u dužini od oko 100 metara i do tog postrojenja se može stići samo helikopterom, naveo je EPS i istakao da je, i pored svih nedaća, najveća elektrana na Dunavu juče prebacila plan proizvodnje i umesto 21 milion kilovat-sati proizvela je 21,176 miliona kilovat-časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: