Obuka VS po standardima NATO

Više od 260 pripadnika Vojske Srbije iz raznih rodova završava prvu obuku po standardima NATO u okviru vojne vežbe "Štit 4".

Izvor: B92

Četvrtak, 11.09.2014.

17:38

Default images

Vežba se održava u vojnoj bazi "Jug" kod Bujanovca, saopštio je pukovnik Milan Radovanović.

Foto: Tanjug
U toj vojnoj vežbi učestvuje 180 pripadnika 3. brigade Kopnene vojske iz Zaječara, 46 pripadnika Vojne policije iz Niša i 40 pripadnika jedinice ABHO iz Kruševca.

Radovanović je u bazi "Jug", tokom vojne vežbe kojoj su prisustvovali i mediji i vojni atašei 25 zemalja, rekao da su to prvi pripadnici Vojske Srbije koji će dobiti sertifikat da su završili obuku po standardu i po proceduri NATO.
Foto: Tanjug
"Ove jedinice su pokazale borbenu spremnost da mogu učestvovati u mirovnim misijama Ujedinjenih nacija, Evropske unije, ali i u okviru NATO snaga za odgovor", rekao je Radovanović i dodao da su celokupnu obuku, koja je trajala ukupno četiri godine, sprovele starešine Vojske Srbije.

Na vojnom poligonu za vežbu, u neposrednoj blizini vojne baze "Jug" kod Bujanovca, pripadnici Vojske Srbije danas su pokazali vežbu razbijanja demonstracija.
Foto: Tanjug
Vojna vežba "Sstit 4" održava se od 9. do 12. septembra, kao poslednja faza u četvorogodišnjem procesu pripreme za učešće u borbenim operacijama po standardu NATO.

Pripadnici Vojske Srbije koje su uključeni u obuku po standardu NATO, prethodno su učestvovali u mirovnim misijama pod okriljem UN u Libanu i na Kipru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: