Burkhalter sa zvaničnicima Srbije

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Švajcarske i predsedavajućim OEBS-a Didijeom Burkhalterom.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.04.2014.

07:35

Default images

Dvojica zvaničnika razgovarala su, kako je saopštila kancelarija prvog potpredsednika vlade, o bilateralnoj saradnji i obostrano konstatovala da je u poslednje tri godine učinjen značajan napredak na tom planu.

Potpredsednik Vučić je obavestio sagovornika o rezultatima dijaloga između Beograda i Prištine i podvukao da će uskoro biti postignut dogovor u oblasti pravosuđa.

Tema razgovora bila je i zajedničko predsedavanje OEBS-om dveju zemalja. Predsednik Burkhalter je ukazao na značaj uspeha ovog predsedavanja s obzirom na to da će se i ubuduće nastaviti sa tom praksom.

Predsednik Burkhalter je ukazao na to da postoji velika zainteresovanost švajcarskih kompanija za ulaganja u Srbiju, dok je potpredsednik Vučić naglasio da će Srbija usvajanjem novih zakona stvoriti još bolje uslove za privlačenje stranih investicija. Preneo je i nameru nove srpske vlade da se u Skupštini u najkraćem roku usvoje i zakoni neophodni za sprovodjenje reformi.

Predsednik Burkhalter je izjavio da će Švajcarska podržati proces evropskih integracija Srbije. Tokom susreta razgovarano je i o saradnji dveju zemalja u rešavanju krize u Ukrajini u okviru OEBS-a, navodi se u saopštenju.
Tanjug
Sa Burkhalterom je razgovarao i ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić i to o tekućim aktivnostima te organizacije, posebno u vezi razvoja situacije u Ukrajini.

"Na sastanku su razmatrane tekuće aktivnosti OEBS, posebno u vezi razvoja situacije u Ukrajini", navedeno je u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova u kom se podseća da Švajcarska i Srbija predsedavaju OEBS-om 2014. i 2015. godine.

Mrkić i Burkhalter su nakon razgovora potpisali Sporazum o bavljenju plaćenim poslom članova porodice članova diplomatskih misija, konzularnih predstavništava i stalnih misija pri međunarodnim organizacijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: