Opasnost od novih poplava, klizišta

Vlada Srbije na sednici o situaciji na poplavljenim područjima upozorila je na pojavu klizišta, kao i na opasnost od novog poplavnog talasa, koji se očekuje.

Izvor: B92

Utorak, 22.04.2014.

18:56

Default images

Kako je saopšteno nakon današnje sednice, predstavnici Vlade ocenili su da u poplavljenim područjima, posle povlačenja vode, preti opasnost od klizišta i da u što kraćem roku treba obnoviti uništenu infrastrukturu ili osposobiti alternativne puteve do odsečenih područja.

Naglašeno je da su preduzete sve mere kako bi se obezbedila pravovremena zdravstvena zaštita i sprečile eventualne epidemije posle povlačenja vode.

Lokalne vlasti će u narednih nekoliko dana izvestiti Vladu Srbije o procenama štete i hitnim potrebama domaćinstava koja su najviše stradala kako bi se što pre uputila neophodna pomoć.

Na sednici Vlade Srbije je ocenjeno da problem izlivanja reka treba da se rešava sistematski i strateški, uz potpunu kontrolu trošenja sredstava uloženih u tu namenu, kao i kontrolu sredstava za nadoknadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: