B92: Novi dokazi o ubistvu Arkana

Postoje novi dokazi o ubistvu Željka Ražnatovića Arkana, ali nema potvrde da iza njega stoji nekadašnji politički vrh, sa Slobodanom Miloševićem na čelu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.03.2014.

15:04

Default images

Za B92 je nezvanično potvrđeno da postoje nova saznanja u vezi sa ovim slučajem i da bi razlozi ubistva mogli biti političke prirode, ali da nema potvrda navoda o kojima danas pišu brojni mediji.

Kao osnovni razlozi za ubistvo se za sada pominju Arkanovo potencijalno svedočenje pred Haškim tribunalom, kao i susret sa jednim visokim zapadnim zvaničnikom, za šta postoji svedočenje više lica.

Kako je rečeno za B92, sve detalje trebalo bi da otkrije istraga.

Milošević je umro u pritvoru Haškog tribunala 2006. godine, tako da su tada svi postupci, ukoliko su protiv njega vođeni, obustavljeni.

Ražnatović, komandant nekadašnje paravojne formacije Srpska dobrovoljačka garda, aktivne tokom ratova u BiH i Hrvatskoj, ubijen je u januaru 2000. godine u Beogradu, ispred hotela “Interkontinental”.

"U izvršavanje tako ozbiljnog krivičnog dela, naročito političkih, postoji čitav lanac organizatora i izvršilaca krivičnog dela. To što je neko ko bi se mogao označiti kao nalogodavac,mrtav ne amenstira i ne izuzima od odgovornosti bilo koga ko je u tako nečemu učestvovao", rekao je ministar pravde Nikola Selaković.

Iako se za nekoliko ubistava u javnosti govori da iza njih stoji režim Slobodana Miloševića, on se kao nalogodavac pojavljuje samo u presudi za ubistvo Ivana Stambolića i za atentat na Vuka Draškovića u Budvi.

Sadašnja vlast najavljuje da je vreme da se razreše sva ubistva koja su ostala nerešena iz devedesetih godina prošlog veka, a kao važnu tačku navode pomak u istrazi ubistva Slavka Ćuruvije

"To je bio pokazatelj da smo spremi da se suočavamo sa svim stvarima iz naše prošlosti, bilo da su lepe, bilo da su one i te kako ružne i tamna mrlja u našoj istoriji. Ja sam uveren sam da ćemo u maksimumu naših kapaciteta mi u narednom periodu biti u stanju da pokazemo da Srbija ima snage da bude uređena i pravna država, a to svakako ne može da bude država u kojoj imate desetine potecijalno političkih ubistava i drugih teških zločina koji nisu rasvetljeni", rekao je Selaković.

Podsetimo, ranije danas je TV Pink objavila da se "ovih dana završava istraga o političkim ubistvima koja su obeležila vladavinu Slobodana Miloševića".

O tome je govorio i lider SPO Vuk Drašković, koji je rekao da iza svih političkih ubistava devedesetih godina stoji sam Milošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: