Kijev: Izviždani lideri opozicije

Demonstranti su izviždali večeras opozicione lidere koji su izašli na binu na Trgu nezavisnosti da predstave sporazum s predsednikom Viktorom Janukovičem.

Izvor: B92

Petak, 21.02.2014.

20:20

Default images

Jedan od ekstremista na trgu poznatom kao i Majdan zapretio je da će krenuti u ofanzivu s vatrenim oružjem ako opozicija ne zatraži da Janukovič do sutra ujutro podnese ostavku.

Na trgu su se čuli i uzvici "Smrt kriminalcu!" upućeni Janukoviču.

Lider desnog sektora, za koji se veruje da trenutno vodi i kontroliše demonstrante, rekao je sa bine da će demonstranti preduzeti mere ako Viktor Janukovič do sutra ujutru do 10 sati ne podnese ostavku.

Janukovič i tri lidera opozicije - Vitalij Kličko, Arsenij Jacenjuk i Oleg Tjagnibok, potpisali su danas sporazum o okončanju krize u prisustvu posrednika EU - šefova diplomatije Nemačke, Francuske i Poljske, Frank-Valtera Štajnmajera, Lorana Fabijusa i Radoslava Šikorskog.

Ukrajinski parlament je potom suspendovao Ustav i vratio na snagu Ustav iz 2004. čime su predsednička ovlašćenja znatno ograničena, oslobodio iz zatvora bivšu premijerku Juliju Timošenko, amnestirao uhapšene demonstrante i smenio mijnistra policije za kojeg se smatra da je naredio upotrebu sile nad učesnicima protesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: