Pritvor od 30 dana za Uka Rugovu

Osnovni sud u Prištini je prihvatio zahtev tužioca i izrekao 30 dana pritvora za poslanika Kosova i sina bivšeg predsednika Kosova Ibrahim Rugove, Uka Rugovu.

Izvor: B92

Petak, 07.02.2014.

00:19

Default images

Pritvor je određen i za Izeta Bećirija i Florijana Fetanija, dok će sedam ostalih ostati u kućnom pritvoru.

Sin bivšeg predsednika Kosova Ibrahima Rugove Uk, koji je uhapšen s još devet osoba zbog organizovanja nelegalne trgovine vizama EU, osumnjičen za četiri krivična dela, preneo je juče list Koha ditore.

Istragu protiv Rugove i drugih osumnjičenih pokrenuo je jedan tužilac iz Kosovske Mitrovice zbog sumnje da su se Šengen vize ilegalno izdavale u italijanskoj ambasadi na Kosovu. Među uhapšenim je i jedan zaposleni u ambasadi.

Rugovin advokat Bajram Trnava izjavio je da protiv njegovog klijenta nema dokaza da je počinio ikakvo krivično delo.

Uk Rugova tereti se za organizovani kriminal, zloupotrebu službenog položaja, obmanu i krivični uticaj.

Pored Rugove, uhapšeni su i Izet Bećiri, Fitim Bećiri, Visar Bećiri, Florijan Fetani, Edison Idrizaj, Azad Bećiraj i Hamza Bećiri.

Sumnja se da su oni prodavali Šengen vize po ceni od 2.700 do 3.500 evra po komadu.

Euleks je saopštio da je međunarodni tužilac specijalnog tužilaštva Kosova rukovodio operacijom hapšenja i pretresa.

Tužilac je naveo da je iz prisluškivanja telefonskih razgovora osumnjičenih evidentno da su Uk Rugova, Edison Idrizaj i Florijan Fetani uključeni u taj organizovani kriminal.

"Uk Rugova razmenjuje poruke sa Izetom Bećirijem gde se pominju imena ljudi i mesta, kao i brojevi koji ukazuju na novčane iznose ili lične brojeve u bankama i sa Bećirijem govori o slanju i uzimanju pošiljki", rekao je tužilac, a prenela Koha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: