I dalje teško na putevima Vojvodine

Konvoj automobila zavejanih kod Feketića krenuo za Novi Sad oko 19.30. Deonica ka Subotici i dalje nije prohodna. MUP ponovo apeluje da građani ne kreću na put.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 01.02.2014.

19:20

Default images

Kako nam je javio jedan od putnika zavejanih u koloni na ovoj deonici, Vlatko Jovićević, mašine koje je poslao stric proslavljenog tenisera Novaka Đokovića raščistile su deo deonice i krenule ka Horgošu.

Oko 19.30 autobus sa ženama i decom i kolona vozila uputili su se ka Novom Sadu.
Foto: MUP
Radi se o jednom od zavejanih konvoja danas.

Oni su dobar deo noći i dan proveli u svojim vozilima, a danas popodne su uspeli da dođu do dve pumpe.

Problematičan je ipak ostao deo u smeru ka Subotici. Jovićević je bio jedan od onih koji su zavejani ostali nedaleko od Feketića skoro 24 sata. Kaže da je deonica ka Subotici i dalje teško prohodna i da se on večeras s teškom mukom, više od tri sata, probijao ka tom gradu. Kako nam je rekao, subotička policija ne dozvoljava vozilima da koriste ove pravce, a odvraćaju i od kretanja ka Horgošu.

Na zavejanoj deonici auto-puta kod Feketića danas se nalazilo više kolona sa ukupno od 800 do 1.000 ljudi.

RTS javlja da se desio novi zastoj na putu između Bačke Topole i Feketića jer se prevrnuo kamion i da zbog toga stoji oko 100 vozila.
Vojnici dele èaj graðanima u koloni (Foto: Tanjug)
Usled teške situacije na putevima AP Vojvodina, u evakuaciju ugroženih građana uključene su sve snage Ministarstva unutrašnjih poslova, Vojske Srbije, Ministarstva saobraćaja i zdravstvenih službi, a vanredna situacija je proglašena u gradovima Zrenjanin, Pančevo i Kanjiža, saopštilo je večeras Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Vrlo teška situacija je i dalje na autoputu E 75 u oba pravca: Horgoš - Novi Sad.

Trenutno je još 40 zavejanih vozila na ovom putnom pravcu i u toku je intervencija uklanjanja snega i izvlačenje blokiranih vozila. Evakuacija zavejanih počela je još danas, nešto pre 13 sati, a do sada je spaseno oko 800 ljudi. U akciju je bila uključena mehanizacija vojske, policije, žandarmerije, komunalnih službi Novog Sada, ali i drugih gradova.

Vojnim i policijskim helikopterima evakuisano je oko 140 osoba.

Evakuisane osobe su zbrinute u prostorijama osnovne škole "Čaki Lajoš", kao i motelima "Gurman" i "Ciha" u Bačkoj Topoli.

Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica angažovani su na evakuaciji i spasavanju i dostavljanju hrane ugroženima. U akcijama zbrinjavanja uključene su i ekipe Crvenog krsta i Hitne pomoći.

Na ovom putnom pravcu, na 57. km, pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne sitaucije MUP, evakuisali su tri žene i petoro dece i smestili ih u prostorije Crvenog krsta Bačke Topole.
Foto: Tanjug
Tokom popodnevnih časova evakuisano je osam stranih državljana. Samo u aktivnostima pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, tokom dana je evakuisano 260 osoba, saopštio je MUP.

Vlada Srbije uputila je poziv građanima da ne kreću na put dok se u potpunosti ne otklone opasnosti.

Prvi potpredsednik vlade u tehničkom mandatu Aleksandar Vučić obišao je blokiranu deonicu na jednoj strani i učestvovao u evakuaciji ljudi jedne zaglavljene kolone. Zamolio je građane da ne izlaze vozilima, jer su uslovi na putevima Vojvodine nenormalni.

Apel građanima uputio je i ministar saobraćaja Aleksandar Antić koji je zamolio Vojvođane da ne polaze na put kako ne bi otežavali evakuaciju, pogotovo ne na ovaj auto-put i Zrenjaninski put.
Aleksandar Vuèiæ na auto-putu kod Feketiæa (Foto: Tanjug)
Putevi Srbije apeluju na opreznu vožnju jer je večeras i u toku noći moguća ledena kiša u Bačkoj, Sremu, jugozapadnoj i zapadnoj Srbiji.

Iz AMSS su saopštili da je zatvoren put Pančevo-Vršac, a da je u Banatskom Karlovcu snežna mećava. Ranije su zatvoreni i Zrenjaninski put, zatim putevi Čenta-Zrenjanin-Melenci, Kikinda-Čoka, autoput celom dužinom Novi Sad-Subotica...

Podsetimo, i dva međunarodna voza su bila zavejana između Zmajeva i Vrbasa, a svih 100 putnika su uspešno evakuisani.

Na teritoriji Požarevca, put prema selu Kličevac je delimično prohodan. Ekipa vatrogasaca spasilaca iz Požarevca angažovana je na pružanju pomoći ugroženima i prevoza do zdravstvennih ustanova u Požarevcu.

Iz MUP-a je ponovo upućen apel građanima da bez preke potrebe ne idu na put i ne napuštaju svoje domove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: