Cvijan-SNS: Sukob se nastavlja

Zorana Mihajlović izjavila da iza Vladimira Cvijana stoje svi oni kojima ne odgovara borba SNS-a protiv korupcije i kriminala. Cvijan: Počelo izbacivanje ljudi.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 10.12.2013.

11:11

Default images

Nakon raspisivanja vanrednih stranačkih izbora, na kojima će funkcioner SNS-a Vladimir Cvijan, pored Aleksandra Vučića, biti kandidat za predsednika naprednjaka, počeo je "pravi rat" saopštenjima i optužbama između Cvijana i ostatka SNS.

Tako su medijski napisi i spekulacije da u SNS-u postoje nesuglasice između Cvijana i Vučića razrešene raspisivanjem vanrednih izbora u stranci. Analitičar Dejan Vuk Stanković izjavio je, za Kažiprst B92, da je takva odluka lidera naprednjaka taktički dobra, jer bi u suprotnom Cvijan ispao žrtva. On je takođe rekao da je važnije pitanje ko će stati iza Cvijana i njegovoj kandidaturi dati simboliku.

Potpredsednica SNS i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović izjavila je juče da je Cvijan eksponent politike koja vuče u kriminal i korupciju, a iza koje, između ostalih, stoji Miroslav Mišković.

To je ponovila i danas, rekavši da iza funkcionera SNS Vladimira Cvijana stoje svi oni kojima ne odgovara udarna tačka programa Srpske napredne stranke - borba protiv korupcije i kriminala i svi oni kojima ne odgovara da se u Srbiji uvede red u sistem.

Ona je ocenila i da je Predsedništvo SNS bilo u pravu kada je donelo odluku da se vanredna Skupština stranke održi 25. januara. "I na osnovu jučerašnjih komentara Cvijana jasno je da iza njega ne stoji samo Cvijan, već svi oni kojima ne odgovara udarna tačka programa, a to je borba protiv korupcije i kriminala i svi oni kojima ne odgovara da se u Srbiji uvede red u sistem, praktično njihov eksponent jeste Vladimir Cvijan", rekla je Mihajlovićeva novinarima odgovarajući na pitanja pred početak konferencije "Biznis energetska efikasnost u Srbiji".

Na pitanje da li misli i na Miroslava Miškovića, ona je odgovorila: "Upravo tako, mislim Mišković, a verujem da postoje i mnogi drugi. Nije lako kada se, posle godina i godina nevođenja računa o svemu tome, pojavi stranka ili čovek kao što je Aleksandar Vučić, koji se bori protiv toga, pa svi će da se udruže protiv toga, jer niko ne želi da se ništa menja u Srbiji".

Šta kaže Cvijan

Twitter
Pomenuti Cvijan oglasio se jutros na društvenoj mreži Tviter, putem koje je optužio Vučića da je počeo da iz stranke izbacuje ljude bliske njemu.

"Danas u kampanji u Smederevu, Palanci i Plani... Tamo pola članova hoće da rapusti stranku. Vučić počeo da izbacuje moje članove...", napisao je Cvijan.

Podsetimo, on je juče objavio da ulazi u trku za predsednika SNS i optužio lidera naprednjaka Aleksandra Vučića da je Predsedništvo te stranke pretvoreno u bilten za najavu hapšenja. On tvrdi da se na poslednje tri sednice Predsedništva stranke govorilo o tome ko će sve biti uhapšen i ponovio da je optužnica protiv Miroslava Miškovića besmislena.

A šta kaže Delta holding

Pošo je prethodna dva dana više puta pomenut Miroslav Mišković, vlasnik Delta holdinga, ta kompanija izdala je danas saopštenje u kome se demantuje "pisanje beogradskih medija i izjave pojedinih političara da je predsednik te kompanije Miroslav Mišković povezan sa političkim
dešavanjima u Srbiji i sukobima u strankama".

"Uplitanje Miroslava Miškovića u političke i unutarstranačke sukobe predstavlja grubu zloupotrebu kojom se još jednom udara na uspešno poslovanje jedne od najvećih domaćih kompanija", ističe se u saopštenju Delte.

Ta kompanija je istakla da je ova godina bila vrlo teška za celu srpsku privredu, a posebno za Delta holding i njegovog predsednika.

"U takvoj situaciji potrebno je vanredno mnogo raditi kako bi kompanija nastavila normalno da posluje, da otvara nova radna mesta, isplaćuje 8.000 plata i u budžet Srbije uplaćuje osam miliona evra mesečno", navodi se u saopštenju Delte.

Dodaje se da je "jasno da je Miroslav Mišković koncentrisan isključivo na svoj posao i da se ni na koji način ne bavi politikom, strankama, niti izborima u pojedinim strankama".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

145 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: