Putin:Prodajemo oružje samo legalno

Vladimir Putin kaže da je Rusija odgovoran učesnik na međunarodnom tržištu vojnih proizvoda i da dostavlja oružje isključivo legitimnim vlastima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.10.2013.

11:50

Default images

Putin je, na sastanku komisije za odbrambeno-tehničku saradnju, istakao da su mnogi sukobi širom sveta mogli da se izbegnu da su svi proizvođači oružja sledili primer Rusije, javio je Itar-Tas.

"Ruski zakon dozvoljava dostavljanje oružja drugim zemljama strogo u okviru njihovih legalnih režima. Rusija sklapa takve ugovore samo sa legitimnim vlastima i samo za odbranu i suverenitet tih zemalja", rekao je ruski predsednik na sastanku komisije za odbrambeno-tehničku saradnju.

Ruski predsednik je, istovremeno, naglasio da Rusija uvek detaljno analizira trenutnu situaciju u svakom regionu, javio je Itar-Tas. "Naše osnovno stanovište je da dostavljanje oružja ilegalnim formacijama podriva osnove bezbednosti u svakoj zemlji, u svakom regionu sveta i u svetu uopšte", istakao je Putin.

Od početka rata u Siriji u martu 2011. godine, Rusija je više puta naglašavala da dostavlja oružje sirijskom režimu u skladu sa ranije potpisanim ugovorima, kritikujući Zapad jer šalje oružje sirijkim pobunjenicima među kojima, kako tvrdi, ima terorističkih grupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: