"Uskoro imena ko je pretio Prajdu"

Uskoro će biti objavljena imena onih koji su bili pretnja održavanju Parade ponosa, rekao je u Kažiprstu B92 ministar regionalnog razvoja Igor Mirović.

Izvor: B92

Utorak, 01.10.2013.

09:50

Default images

Mirović, koji je i potpredsednik SNS, rekao je da veruje da će bezbednosne službe objaviti konkretna imena tih ljudi i da će argumentovati informacije koje smo proteklih dana dobijali.

„O svemu, pa i o ovim slučajevima govorimo otvoreno“, rekao je Mirovć.

Na pitanje zašto već nisu objavljena imena tih osoba i kakvi se dokazi čekaju kad je zbog njih već zabranjeno održavanje Parade ponosa, Mirović je rekao da se radi o različitim nivoima informacija.

„Moraju se razdvojiti obaveštenja i informacije do kojih dolaze obaveštajnw službe koristeći razne tehnike, naravno zakonite, i konkretne dokaze koje policija mora da prezentuje tužiocima protiv osoba koje pripremaju nasilje“, rekao je Mirović i dodao da moli za malo strpljenja.

Pajtić da skrati mandat

Mirović je pozvao vojvođanskog premijera Bojana Pajtića na dogovor o raspisivanju vanrednih izbora u pokrajini.

„Naš krajnji cilj su vanredni izbori u Vojvodini, do kojih želimo da dođemo dijalogom", rekao je Mirović.

On je dodao da raspisivanje vanrednih izbora ne sme biti produkt nasilja, već dijaloga.

„Naša je ideja da se mandat skrati, jer je jasno da građani više ne žele Demokratsku stranku na vlasti. Da je vlast izgubila legitimitet pokazuju i mnogobrojni izbori u Vojvodini od leta 2012. do danas. Na svim izborima DS je izgubila“, rekao je Mirović.

Potpredsednik naprednjaka je rekao i da nije bilo konkretnih razgovora sa Savezom vojvođanskih Mađara i Ligom socijaldemokrata Vojvodine, koji su zajedno sa Demokratskom strankom u vojvođanskoj vlasti.

„Naša oštrica je upućena pema Pajtiću i želimo da podnese ostavku, ali je odgovornost i na ostalim članovima vladajuće većine“, rekao je Mirović.

On je rekao i da o saradnji SNS i LSV na rušenju pokrajinske vlasti nije bilo reči na nedavno održanom sastanku Aleksandra Vučića i Nenada Čanka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

120 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: