Prijedor:Otkrivena masovna grobnica

Na lokalitetu Tomašica u okolini Prijedora, otkrivena je masovna grobnica sa velikim brojem žrtava, saopštilo je tužilaštvo BiH.

Izvor: B92

Petak, 06.09.2013.

14:35

Default images

Prema prvim procenama, reč je o jednoj od najvećih masovnih grobnica u Bosanskoj Krajini otkrivenoj u poslednjih 10 godina.

"Masovna grobnica bila je skrivena veštačkim nasipima zemlje, a detaljnim kopanjem otkriven je čitav sloj tla dubine nekoliko metara, koji čine nagomilani posmrtni ostaci", navodi se u saopštenju tužilaštva.

Prema prikupljenim dokazima, reč je o primarnoj masovnoj grobnici u kojoj se nalaze tela žrtava bošnjačke i hrvatske nacionalnosti sa područja Prijedora i okoline, ubijenih u leto 1992. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: