Obama otkazao sastanak s Putinom

Predsednik SAD Barak Obama odlučio je da se ne sastane odvojeno s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Moskvi tokom Samita G20 sledećeg meseca, javlja AP.

Izvor: B92

Sreda, 07.08.2013.

15:00

Default images

Obamino prisustvo na sastanku G20 u Sankt Peterburgu ranije je potvrđeno, ali je sastanak dvojice predsednika bio neizvestan zbog dodatnog zatezanja odnosa SAD i Rusije do kog je dovela odluka Kremlja da odobri privremeni azil bivšem saradniku CIA Edvardu Snoudenu.

Iako proteklih dana ni Obama ni predstavnici Bele kuće nisu želeli da govore o mogućem sastanku sa Putinom u Moskvi, sada su zvaničnici iz Vašingtona potvrdili da su "planovi o njihovom odvojenom susretu otkazani".

"Postoje trenuci kada se oni (ruska vlast) vrate na onaj mentalitet iz Hladnog rata. Ono što ja stalno govorim njima, kao i njihovom predsedniku Putinu jeste da je to prošlost", rekao je Obama gostujući u emisiji čuvenog voditelja Džeja Lenoa.

Obama je takođe indirektno kritikovao Rusiju zbog odnosa prema homoseksualcima, a naveo je i da je "razočaran odlukom Kremlja da odobri azil Snoudenu".

U međuvremenu iz Rusije stiže poruka da je poziv Obami da poseti Moskvu i učestvuje u bilateralnim pregovorima s Putinom i dalje na snazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: