Vulin ostaje na čelu Kancelarije?

Iako je za RTS bilo potvrđeno u Vladinoj Kancelarijiji za Kosovo i Metohiju da Aleksandar Vulin ostaje na čelu, to prema poslednjim informacijama nije tačno.

Izvor: B92, RTS

Sreda, 22.05.2013.

12:35

Default images

RTS navodi da Vulin ostaje na čelu Kancelarije na zahtev Srba sa severa Kosova, ali je zatim pojašnjeno da njegova ostavka "nije tema"

Vulin je ostavku na mesto direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju podneo pre mesec dana, nakon potpisivanja sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, jer se nije slagao sa potpisivanjem tog sporazuma.

Direktor Kancelarije je tom prilikom rekao da ostavku podnosi iz dva razloga. Prvi razlog je, prema njegovim rečima, taj što je želeo da pokaže koliko je važno da se pođe putem koji je predložio i svojim koalicionim partnerima, a to je referendum, kako bi se postiglo jedinstvo naroda.

Drugi razlog je najvažniji, rekao je Vulin, a to je da je dao reč Srbima sa Kosova i Metohije da će sporazum biti drugačiji.

Inače, Večernje novosti su objavile da je prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić razgovarao je sa Vulinom o mogućnosti da se vrati na čelo Kancelarije. Isti zahtev koji je potpisalo 8.000 Srba iz pokrajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: