Skoro okončana potraga za žrtvama

Spasilačke ekipe skoro su okončale pretragu za žrtvama i preživelima u gradiću Mor kod Oklahome koji je pogođen razornim tornadom.

Izvor: B92

Sreda, 22.05.2013.

07:55

Default images

Posle skoro 24 sata pretrage, šef vatrogasne ekipe Geri Bird ubedjen je da ispod ruševina više nema tela žrtava ili preživelih.

Lokalne vlasti su saopštile da su bile fokusirane na pretragu a da im tek predstoji da utvrde razmere štete koju je pričinio izuzetno jak tornado.

Za sada još nije utvrdjeno koliko je kuća srušeno i koliko je porodica raseljeno. Hitne službe imaju probleme da se kreću gradićem i orijentišu jer je tornado uništio saobraćajnu signalizaciju i table.

Bilans poginulih u tornadu je sa 51 smanjen na 24 jer su u konfuziji neke žrtve prvobitno dva puta brojane. U lokalnim bolnicama, pomoć je pružena za više od 200 osoba, preneo je AP.

Geri Bird je kazao da je do utorka popodne svaka oštećena kuća u Moru pregledana najmanje jedanput. Njegov cilj je, kako je rekao, da se svaki objekat tri puta pretraži kako bi se sa sigurnošćzu utvrdilo da nema više tela niti preživelih ispod ruševina.

U školi koju je razneo tornado, spasilačke ekipe pretražuju ruševinu ciglu po ciglu. Njihove napore ometala je jaka kiša. Bird kaže da od ponedeljka uveče nije pronadjeno nijedno telo, niti jedna preživela osoba.

U medjuvremenu, vlasti su na Fudžita skali koja označava jačinu tornada, sa broja četiri podigli na najviši, broj pet. To je učinjeno nakon preliminarnih izveštaja o pričinjenoj šteti. Tornado je na zemlji besneo 40 minuta, sa udarima vetra jačine najmanje 320 kilometara na sat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: