Vučić: Ovo je tek početak

Aleksandar Vučić izjavio za RTS da hapšenja zbog zloupotreba u "Galenici" nisu kraj i da veruje da će se ona nastaviti u vezi sa svim spornim privatizacijama.

Izvor: B92, RTS

Subota, 18.05.2013.

09:00

Default images

Tužilački predmet je otvoren, očekujem da će svi odgovorni za zloupotre u ovom preduzežu odgovarati. Priveden je i bivši generalni dorektor "Galenike" Nenad Ognjenović i mnoga druga lica, kazao je prvi potpredsednik Vlade.

Vučić i dodao "da je ovde reč o načinu na koji je Srbija pljačkana prethodnih decenija" i kako su se pravile kombinacije da sav novac završava na privatnim računima rukovodilaca "Galenike" dok fabrika ništa nije dobijala.

"Kao što građani danas mogu da vide država Srbija je moderna i uređena država i ima nultu toleranciju prema kriminalu i korupciji", istakao je Vučić navodeći da će svi odgovorni za to odgovarati i da je ovo tek početak.

Tragikomično je, istakao je Vučić, da se "Galenika" bavila kupovimom livenih struktura, kao da joj te posao, a ne proizvodnja lekova.

"Svi koji su učestvovali i u orgnizovanom kriminalu i bilo kom vidu korupcije odgovaraće. To nije naš dug Evropi, nego građanima ove zemlje, našem narodu, i mi ćemo taj posao nastaviti'', poručio je Vučić.

Jutros je na području Beograda, Novog Sada i Vrnjačke Banje, zbog malverzacija u fabrici lekova "Galenika" uhapšeno osam osoba, među kojima je i bivši generalni dorektor tog preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

161 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: