"Izetbegović je beznačajna figura"

Predsednik RS Milorad Dodik rekao je Bakir Izetbegović samo jedan od tri člana Predsedništva i da BiH ne može da "progovori sve dok nema stav sva tri člana".

Izvor: B92

Petak, 12.04.2013.

18:11

Default images

Dodik je prokomentarisao izjavu Bakira Izetbegovića da je spreman da sam ode u Beograd i "u lice sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem raspravi neke stvari", među kojima i da "Republika Srpska nije država".

To što Izetbegović uzima za pravo da komentariše predsednika jedne suverene države kakva je Srbija govori o njegovoj ubeđenosti da ima pravo na sve, rekao je on u Trebinju, prenosi Glas Srpske.

Dodik je ocenio i da je bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović "beznačajna politička figura, koji čak nije prvi ni u svojoj partiji".

Na pitanje novinara da prokomentariše i Izetbegovićevu jučerašnju izjavu da je RS "bazirana na kostima i genocidu počinjenom u Srebrenici", i da nikada neće biti izvan teritorije BiH, predsednik RS je rekao da može samo da mu poruči da se bavi svojim poslom i da sprovodi islamsku deklaraciju svog oca na način kako je i planirao da uradi.

"RS je stabilna u svom institucionalnom kapacitetu i ona nije Izetbegovićeva. RS pripada nama i volja njenih građana je gde će da žive. Nikakvo svojatanje neće pomoći Izetbegoviću da bude zadovoljniji. Oni su davno izgubili RS i ničim ne upravljaju njom", poručio je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: