Lekić: Biću predsednik svih građana

Predsednički kandidat Miodrag Lekić kazao je da je ujedinjena opozicija garant njegove pobede na izborima, dodajući da će biti predsednik svih građana.

Izvor: B92

Nedelja, 31.03.2013.

13:49

Default images

Lekić je protivkandidata Filipa Vujanovića optužio da se služi lažnim patriotizmom.

On je na tribini u Bijelom Polju naveo da su Crnoj Gori potrebne promene, jer je, kako je kazao, već decenijama zarobljena u korupcionaško-mafijaskom sistemu.

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić rekao je da je Lekić prava osoba za predsednika države, jer ga podržavaju svi narodi u Crnoj Gori.

"Jedino takav čovek može da radi u interesu svih građana Crne Gore", kazao je Mandić.

Predsednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić pozvao je članove i simpatizere te stranke da 7. aprila izađu na birališta i daju glas Lekiću, zato što je Crnoj Gori potrebna sloboda, pravda, jednakost i solidarnost.

"To su vrednosti koje su nekada postojale na ovim prostorima u dosad nalepšoj državi, koja se zvala SFRJ", ocenio je Milić.

Lekić i Vujanović jedini su kandidati za predsednika Crne Gore. Prema poslednjem istraživanjima Centra za demokratiju, za Vujanovića će glasati 54,7 odsto, a za Lekića 45,3 odsto građana. Predsednički izbori zakazani za 7. april biće šesti od uvođenja višestranačkog sistema u Crnoj Gori, odnosno drugi nakon sticanja nezavisnosti 2006. godine.

Kako je ranije saopšteno iz Državne izborne komisije, predsednički izbori koštaće tu državu oko 1,2 miliona evra, od čega je 800.000 evra predviđeno za sprovođenje izbora, a 400.000 evra za izbornu kampanju.

Biračko pravo na predsedničkim izborima u Crnoj Gori, zakazanim za 7. april, imaće 512.715 građana, saopštila je Državna izborna komisija. Prema podacima Državne izbirne komisije, najviše glasača je u Podgorici - 147.608, a najmanje u Šavniku - 1.796.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: