Čačak:Bez pravde za Rumenku Vasović

Rumenka Vasović, majka Dalibora Vasovića, koji je 2001.ubijen, nastavila je štrajk glađu tražeći da joj se isplati oko 1,5 miliona dinara odštete.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.02.2013.

19:20

Default images

Prema njenim rečima, nema šta da izgubi, s obzirom na to da joj se i suprug Tomislav obesio pre osam dana.

"Ne mogu da verujem da se u ovoj zemlji ne poštuje izvršna sudska presuda, obratiću se i premijeru Ivici Dačiću", rekla je Tanjugu Rumenka i dodala da će istrajati po svaku cenu, ako treba i do smrti.

Tragedija, u kojoj je Dalibor ubijen, desila se 8. januara 2001. godine, kada je zadobio udarac bejzbol palicom od Dragana Krdžića i nakon trinaest dana preminuo.

Vasovići su tužili Krdžića, koji je odležao četiri godine u zatvoru, ali dug na ime nematerijalne štete nikada nije platio.

Do pravde su pokušali da dođu više puta štrajkujući glađu, ali njen suprug Tomislav se predao i oduzeo sebi život, istakla je Rumenka. Živi, kako je rekla, u velikoj nemaštini, u iznajmljenom stanu, sa sinom, snahom i troje unuka, a zaposlenje niko nema.

Kako je naglasila predsednica Osnovnog suda Svetlana Krunić Tasevski, u ovom predmetu je sve urađeno kako treba i u zakonski predviđenim rokovima.

"Što se tiče parnice, ona je završena, međutim, prošlo je nekoliko godina, a Vasovići nisu pokrenuli postupak za izvršenje, što su inače bili u obavezi, ali i da plate troškove istog. Mi ćemo kao sud, imajući u vidu njihovu situaciju, naravno uz zahtev, razmatrati mogućnost oslobađanja od troškova postupka, što je inače pravo svake stranke koja je u teškoj materijalnoj situaciji", navela je predsednica Suda.

Ona je naglasila da je sudski izvršitelj posetio porodicu dužnika, ali da se Dragan Krdžić, počinilac ubistva, krije i ne poseduje nikakvu imovinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: