Aligrudić predsednik komiteta PS SE

Potpredsednik DSS Miloš Aligrudić izabran je za predsednika Potkomiteta za spoljne poslove Saveta Evrope u Strazburu, saopštila je Demokratska stranka Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 22.01.2013.

12:40

Default images

Aligrudić je do sada bio potpredsednik tog Potkomiteta u tri mandata, navodi se u saopštenju.

Potkomitet je jedino telo Saveta Evrope koje se bavi odnosom SE i drugih međunarodnih organizacija, navodi se u saopštenju.

A potpredsednica Demokratske stranke (DS) Nataša Vučković izabrana je za predsednicu Komiteta za poslovnik i procedure Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, saopštio je DS.

Zadatak Komiteta je da se stara o primeni Poslovnika PS SE, daje mišljenje o proceduralnim pitanjima, odlučuje o pravima i obavezama parlamentaraca i nadzire funkcionisanje svih skupštinskih komiteta.

"Izbor za predsednika Komiteta je veliki izazov, ali i prilika da se dodatno doprinese ne samo većoj vidljivosti, već i većem uticaju Srbije u međunarodnim forumima", prenela je DS izjavu Nataše Vučković.

Kao predsednica Komiteta Nataša Vučković biće i članica Biroa PS SE koji ima ključnu ulogu u predlaganju skupštinskog dnevnog reda i svih drugih pitanja od značaja za svakodnevni rad Skupštine Saveta Evrope.

Natašu Vučković za mesto predsednika Komiteta predložila je parlamentarna grupa socijalista u Skupštini Saveta Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: