Ruski vozovi kamenovani pa povučeni

Železnice Srbije povukle su iz saobraćaja novi ruski voz, koji od septembra saobraća između Kraljeva i Požege, jer je osam puta kamenovan, zbog čega je oštećen.

Izvor: B92

Sreda, 31.10.2012.

11:10

Default images

Dodaje se da taj voz neće saobraćati duže od mesec dana, a materijalna šteta zbog njegovog povlačenja procenjuje se na nekoliko desetiha hiljada evra.

"Bezobzirnost i neodgovornost pojedinca mnogo više zabrinjavaju od same materijalne štete. Kamenovanje vozova nije samo oštećenje državne imovine, već dovodi u opasnost život i telo ljudi u smislu više krivičnih dela koja se gone po službenoj dužnosti prema Krivičnom zakoniku", naglašava se u saopštenju.

Železnice Srbije podsećaju da je u saobraćaj u kraljevačkom železničkom čvoru u septembru pušten još jedan ruski novi dizel-motorni voz koji saobraća na relaciji Kraljevo-Lapovo i on je već kamenovan tri puta.

Navodi se i da su Železnice Srbije prvi put nakon tri decenije kupile 12 novih vozova od ruskog proizvođača "Metrovagonmaša" iz kredita međunarodne železničke banke "Eurofime" od 43 miliona švajcarskih franaka. Vrednost jednog dizel-motornog voza serije 711, kako se dodaje
je oko 379 miliona dinara.

"Srpske železnice očekuju podršku svih državnih organa, uključujući i kažnjavanje odgovornih za ugrožavanje javne bezbednosti u železničkom saobraćaju", dodaje se u saopštenju Železnica Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

154 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: