Protest u Tirani zbog posete Mrkića

Nekoliko desetina albanskih nacionalista mirno je protestovalo u Tirani, zbog posete srpskog ministra spoljnih poslova Albaniji, prve za poslednjih osam godina.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.10.2012.

22:49

Default images

Na aerodromu u Tirani, prilikom dolaska šefa srpske diplomatije Ivana Mrkića, pristalice stranke "Alijansa crveno i crno" uzvikivali su slogane i nosili transparente na kojima je pisalo "Kosovo Albanija".

Kako navodi američka agencija, albanski nacionalisti protive se da albanska vlada održava veze sa Srbijom.

Ministar Mrkić boravi u dvodnevnoj poseti Albaniji, gde će, kako je najavljeno, razgovarati sa albanskim zvaničnicima o odnosima dve zemlje i drugim pitanjima.

Mrkić će se sutra sastati sa albanskim premijerom Saljijem Berišom i šefom diplomatije Edmondom Panaritijem.

Šef srpske diplomatije je uoči posete, u intervjuu listu "Politika", rekao da je reč o prvoj poseti jednog mininstra spoljnih poslova Srbije za više godina, i izrazio očekivanje da će to stvoriti oslonac za bolju saradnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: