Pomozite Anđeli da ode na operaciju

Anđela ima devet godina i s tumorom se bori od druge godine života. Posle operacije tumora no očnom živcu izgubila je vid.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.09.2012.

18:20

Default images

Nekoliko godina kasnije tumor se vratio i napao mozak.

Prema rečima lekara, ako ne bude operisana hitno, Anđeli nije ostalo još mnogo vremena.

Kada čujemo priče o herojima pomislimo na velike podvige, ali u nekim slučajevima herojski podvig je svaki novi dan. Anđela vodi borbu sa tumorom mozga i potrebna joj je hitna operacija.

"Anđelina dijagnoza je tumor mozga, bio je pilocistični astro citom gradus jedan, ali on je sad zahvatio ceo mozak. Ovde su govorili ljudi, tj. lekari su govorili da ne može ovde da se operiše i da ne postoji nikakva šansa", kaže Danijela Janković, Anđelina mama. Detaljne analize u Turskoj pokazale su da Anđela ipak ima šansu.

"Doktor Perić sa VMA, neurohirurg, nas je uputio na doktora Memeta Ozeka iz Istanbula, koji nam je obećao i uveravao nas da može da operiše. On je stručnjak za duboke tumore i uverava nas da može da operiše Anđelu", kaže Anđelina mama.

Operacija u Turskoj zakazana je za 11. oktobar. Cena Anđelinog lečenja iznosi 38.000 dolara. U više akcija prikupljanja pomoći obezbeđen je jedan deo novca, ali nedostaje još 15.000 dolara.

"Apelujem na sve ljude dobre volje da pomognu akciji. Vama dinar ne znači ništa, ali mojoj Anđeli znači život", kaže Danijela Janković.

Bez obzira na sve muke kroz koje prolazi, Anđela je vedro i veselo dete, puno optimizma i nade da će po povratku sa operacije sve biti dobro. Anđela ima veliku pomoć njene dve mlađe sestre.

"Moja sestra Ana mi je kao dva oka, kaže mi šta je napred, kad je stepenik ili prag, tako...AkovVeruješ u Boga, Bog će ti pomoći. Htela bih svim ljudima i svoj deci da se zahvalim što skupljaju pare za mene", kaže mala Anđela.

Zajedno možemo da joj pomognemo da ostvari snove. Anđeli možete pomoći uplatom novca na žiro-račun, ili kupovinom karte za priredbu koju organizuju Anđelini drugari iz škole. Priredba je 5. oktobra u 19 sati u Domu kulture Ripanj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: