DS izabrao Organizacioni odbor

Predsednistvo Demokratske stranke izabralo je devetočlani Organizacioni odbor za pripremu 15. skupštine stranke, zakazane za 10. novembar.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 27.09.2012.

15:21

Default images

Predsedništvo je na današnjoj sednici za članove Organizacionog odbora izabralo Danila Bašića, Marka Đurišića, Dušana Elezovića, Jasenka Lazovića, Milana Popovića, Miodraga Rakića, Borisa Rankovića, Tamaru Tripić i Dariju Šajin, saopšteno je iz DS. Izborna skupština Demokratske stranke biće održana 10. novembra po delegatskom sistemu.

Narednih dana će Organizacioni odbor odrediti kvote za lokalne odbore, odnosno broj delegata koji će predstavljati pojedine opštine na izbornoj skupštini.

Kako kažu u toj stranci, postoje jasni matematički kriterijumi za određivanje kvota i nema prostora za sumnju da neki od kandidata može da izdejstvuje veći broj predstavnika odbora koji su mu naklonjeni.

Predizborne aktivnosti u Demokratskoj stranci su u jeku, iako još zvanično nije formirana ni lista kandidata za predsednika i potpredsednike stranke, o kojoj će se 10. novembra izjašnjavati delegati Izborne skupštine.

Aktuelni lider demokrata Boris Tadić je u ovom trenutku akcenat u kampanji stavio na centralnu Srbiju, budući da su vojvođanski i beogradski odbori uoči poslednje sednice Glavnog odbora stranke predominantno stali na stranu njegovog zamenika u stranci Dragana Đilasa.

Tadić je juče na proširenoj sednici Okružnog odbora DS u Jagodini sa stranačkim kolegama razgovarao o izazovima koji očekuju demokrate kao opozicionu snagu, ali i o postizbornim dešavanjima u stranci i na srpskoj političkoj sceni.

Tom prilikom Tadiću je iskazana podrška Gradskog odbora DS u Jagodini i opštinskih odbora Svilajnca i Rekovca, a nešto ranije ga je podržao i kruševački odbor, dok neki odbori, poput užičkog, očekuju da pre izjašnjavanja čuju programe kandidata.

Đilas, koji još nije istakao kandidaturu za predsednika stranke, uveliko je, prema pisanju medija, u kampanji i čak je imenovao i izborni štab, koji je, prema pisanju lista "Danas", već sastavio sa timom potpredsednika DS i lidera vojvođanskih demokrata Bojana Pajtića.

Prema saznanjima tog lista, Đilasov izborni štab predvodi predsednik Demokratske omladine i zamenik šefa poslaničke grupe DS Balša Božović.

Za sada nije čak izvesno ni koliko će predsedničkih kandidata biti na predstojećoj izbornoj skupštini demokrata.

Osim Tadića, koji je kandidaturu istakao na sednici Glavnog odbora, ulazak u trku za mesto prvog čoveka stranke najavili su bivši premijer Srbije Zoran Živković i aktuelni predsednik beogradske opštine Vračar Branimir Kuzmanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: