Dačić: Ko je kupac saznaće policija

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio da ne zna ko stoji iza prodaje Politike, ali da to nije problem, jer policija to može da sazna.

Izvor: B92

Petak, 20.07.2012.

21:53

Default images

Mandatar za sastav nove vlade izjavio je da se zalaže za to da se utvrdi istina o prodaji udela u preduzeću "Politika - novine i magazini", koji je kupila ruska kompanija "Ist medija grup".

"Zalažem se za to da utvrdi puna istina, ne znam ko stoji iza toga, ali to nije problem jer policija to može da sazna", rekao je Dačić novinarima nakon sastanka sa čelnicima Pokreta bogata Srbija.

Dačić je rekao da bi u slučaju nepravilnosti u prodaji udela u Politici trebalo da reaguju pravosuđe i policija.

Lider SPS-a je rekao da ne smatra da je loše ako je vlasnik udela u Politici neko od domaćih poslovnih ljudi i to preko ruske firme, odnosno preko firme koja je osnovana u Rusiji.

Ministar unutrašnjih poslova i zamenik premijera istakao je i da aktuelna vlada Srbije nije učestvovala u prodaji udela "Politike -novine i magazini", kao i da on o tome nije konsultovan.

"Važno je da se zna ko je vlasnik medija u Srbiji, jer ako želimo da u poslovnom svetu znamo ko stoji iza koje firme logično je da se zna i ko stoji iza kog medija", rekao je Dačić.

Podsetimo, Politika od ponedeljka, 16. jula, ima novog vlasnika - 50 odsto kapitala prešlo je u ruke firme "East Media Group" iz Moskve.

Deo zaposlenih u "Politici a.d" danas je protestovao, nakon čega je sa rukovodstvom postignut dogovor da se zaostala jedna i po zarada isplati do sledećeg petka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: