Ponovo o neustavnim odredbama

Sve odredbe Zakona o nadležnosti Vojvodine koje su proglašene neustavnim vraćaju se u Skupštinu Srbije na ponovno odlučivanje, kaže Slavica Đukić Dejanović.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.07.2012.

11:49

Default images

"Predlagač - Skupština Vojvodine se izjašnjava o njima i izmenjen tekst ponovo daje Skupštini Srbije na saglasnost", precizira bivša predsednica Skupštine Srbije.

Ustavni sud Srbije osporio je u utorak, 10. jula, oko 20 odredbi Zakona o utvrđivanju nadležnosti Autonomne Pokrajine Vojvodine, među kojima su i ona da je Novi Sad glavni grad pokrajine, kao i da Vojvodina može osnivati svoje predstavništvo u Briselu.

Slavica Đukić Dejanović istakla je da Ustavni sud štiti zakonitost i ustavnost i da ne odlučuje već samo vraća na ponovno odlučivanje.

Ona je objasnila da Skupština Srbije daje samo saglasnost na odredbe koje će ponovo predležiti vojvodjanski parlament, a za koje je Ustavni sud rekao su neustavne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: