Al Kaida traži bombaše preko oglasa

Teroristička grupa Al Kaida na Arabijskom poluostrvu oglasila se na nekoliko veb foruma džihadista ponudom za obuku bombaša samoubica.

Izvor: B92

Sreda, 06.06.2012.

21:46

Default images

Internet ponuda poziva "volontere" da stupe u kontakt putem mejla i postavljena je na forumima džihadista poput Al-Fida i Šmuk al Islam i Honein, javila je agencija AFP.

"Cilj ove obuke je da nastavimo s našom braćom koji teže da sprovedu operacije koje čine velika ubistva i pokolj neprijatelja islama. Sada je jasno da pojedinačni džihad ili kako se kaže 'usamljeni vuk' postao sve više rasprostranjeno i njihov učinak je počeo da se vidi...", navodi se u oglasu Al Kaide na Arabijskom poluostrvu sa sedištem u Jemenu.

"Njihova legitimnost (ciljeva) mora biti po prioritetu - američki, izraelski, britanski i francuski", navela je grupa Al Kaida na Arabijskom poluostrvu.

U oglasu se navodi da su mete napada "oni koji se bore protiv muslimana i islama", i posebno ističući "ekonomski, vojni i medijski interesi neprijatelja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: