NOVA DEMOKRATIJA: TANIC BIO SAMO SIMPATIZER

Izvor: B92

Utorak, 14.05.2002.

19:00

Default images
Ratomir Tanic, koji je danas u Haskom tribunalu zapoceo svoje svedocenje protiv Slobodana Milosevica, napustio je SRJ 1999. godine i od tada se nije pojavljivao u Novoj demokratiji, niti je obavljao bilo kakve zadatke u njeno ime i za njen racun, saopsteno je u utorak iz te partije.

U saopstenju ND-a navodi se da je Tanic bio simpatizer te stranke od 1995. godine i da je bio ukljucen u aktivnosti njenog sektora za medjunarodne odnose, ali da od 1999. godine nije obavljao zadatke za ND.

"Tako je njegova odluka da se pojavi kao svedok njegova licna odluka i njegov privatni cin", ocenjuje ND i dodaje da je "zalosna cinjenica da se Hasko tuzilastvo oslanja na svedoke koji nisu bili Milosevicevi partneri u donosenju odluka, niti ucesnici u njihovoj realizaciji".

Dodaje se i da "niko u ND nije bio upoznat sa navodnim kontaktima Tanica sa domacim i stranim sluzbama bezbednosti, tako da je to njegova privatna aktivnost sa kojim nikakve veze nema njegovo ucesce na pojedinim medjunarodnim aktivnostima ND-a". U saopstenju se podseca da je Tanic bio potpredsednik Gradjanskog saveza Srbije, "osnivac UJDI-a i Reformista". Uz saopstenje ND-a medijima je prosledjen i stranacki evidencioni list u kom je Tanic 1995. godine zaveden kao simpatizer te stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: