Telo Osame bin Ladena u SAD?

Telo bivšeg vođe Al Kaide Osame bin Ladena nije sahranjeno u moru već je prebačeno u SAD, navodi se u elektronskoj pošti "Stratfora" koju je objavio "Vikiliks".

Izvor: B92

Subota, 03.03.2012.

14:56

Default images

Interna elektronska pošta, koju su razmenjivali agenti globalne obaveštajne privatne firme "Stratfor", a objavio ih je "Vikiliks", ukazuju da je telo Osame bin Ladena prebačeno u SAD.

U mejlu, koji je poslao potpredsednik "Stratfora" za obaveštajne poslove Fred Barton, samo nekoliko sati pošto je predsednik Barak Obama objavio detalje akcije u kojoj su mornarički specijalci ubili Osamu bin Ladena u Pakistanu, doslovce stoji: "Uzeli smo telo. Hvala bogu", objavio je "Vikiliks", prenosi RTS.

Posle samo 25 minuta usledila je sledeća poruka: "Telo je prebačeno u Dover, DE, avionom CIA", a u istoj poruci pominje se i vojni institut za patologiju u Betesdi.

"Dover, DE" odnosi se na grad Dover u saveznoj američkoj državi Delaver, gde se nalazi velika vojna baza, 175 kilometara daleko od Vašingtona.

U sledećoj poruci, koja je usledila sat kasnije, Barton, koji se smatra vodećim ekspertom za terorizam i bezbednost, dodaje: "Ako su telo bacili u more, u šta sumnjam, ličilo bi na ono što je urađeno sa pepelom naciste Adolfa Ajhmana. Mi bismo želeli da napravimo fotografije, uzmemo DNK-a, otisak prsta i još mnogo toga. Njegovo telo je povezano sa zločinima i ja mislim da ni FBI ni DOA (Odeljenje za pravosuđe) ne bi to dozvolili".

Adolf Ajhman je bio vodeći nacistički organizator Holokausta, koji je posle Drugog svetskog rata sa lažnim pasošem pobegao u Argentinu. Tu su ga u tajno organizovanoj akciji oteli agenti izraelske tajne službe Mosad i prebacili u Izrael, gde je bio izveden na sud.

Osuđen je na smrt, pogubljen, kremiran, a njegov pepeo je prosut u more na tajnoj lokaciji, tako da ne postoji nijedno mesto koje je spomen na tog ratnog zločinca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: