Mini-suknjom protiv zlostavljanja

Više stotina žena obučenih u mini-suknje protestovalo je u centru Johanesburga zbog seksualnog zlostavljanja i uznemiravanja.

Izvor: B92

Petak, 17.02.2012.

19:52

Default images

I desetak muškaraca u mini-suknjama je učestvovalo u protestu koji je organizovala ženska liga Afričkog nacionalnog kongresa.

Žene u Južnoj Africi se posebno žale na to da ih uzemiravaju vozači privatnih kombija, koji su najzastupljeniji u prevozu u toj zemlji.

U Johanesburgu je 2008. godine 25-godišnja žena u mini-suknji svučena, primorana da hoda gola, a potom ju je seksualno napalo nekoliko vozača.

Mivera Gam, članica ženske lige Afričkog nacionalnog kongresa, rekla je da je Južna Afrika slobodna zemlja. "Imamo pravo da nosimo šta hoćemo; niko nas ne može zaustaviti", dodala je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: