Nema škole do 17. februara

Đaci osnovnih i srednjih škola ni sledeće sedmice neće ići u školu zbog izuzetno hladnog vremena i novih snežnih padavina koje se najavljuju, odlučio ministar.

Izvor: B92

Petak, 10.02.2012.

13:46

Default images

Školska godina biće produžena za pet dana da bi se nadoknadila nastava.

Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović je na Sednici Republičkog štaba za vanredne situacije rekao da ni naredne nedelje neće biti nastave. Od pet radnih dana dva, 15. i 16. februar, zvanični su državni praznici, a preostala tri izgubljena dana biće nadoknađena prema planovima škola.

"U 62 škole nema grejanja, u 22 nema struje, a negde su zaleđene instalacije. Očekujemo da će se ti problemi rešiti u narednoj nedelji", kazao je Obradović.

Obustava nastave u svim školama u Srbiji odnosi se i na održavanje nastave u prirodi, ekskurzija, kao i organizaciju školskih takmičenja, izjavio je načelnik Prosvetne inspekcije Velimir Tmušić.

"Obustavljene su sve aktivnosti u nastavi i dodatne školske aktivnosti. To se odnosi i na organizovanje Dana škole", rekao je Tmušić.

Prema njegovim rečima, i fakulteti su održavanje ispitnih rokova odložili ili prilagodili potrebama studenata.

Prethodnim planom školskih aktivnosti bilo je predviđeno da se maturanti gimnazija raspuste 19. maja, a osmaci i učenici završnih razreda srednjih stručnih škola 26. maja.

Za učenike od prvog do sedmog razreda, drugo polugodište trebalo je da traje do 8. juna 2012. a za ostale srednjoškolce školska godina trebalo je da se završi 15. juna.

Podsetimo, Vlada Srbije juče je preporučila Ministarstvu prosvete da prinudni raspust za školarce bude produžen i na narednu nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: