,,Kandidatura ne zavisi od Srbije"

Premijer Srbije Mirko Cvetković rekao je da ne vidi nijedan razlog da se Srbiji ne odobri status kandidata za članstvo u EU.

Izvor: B92

Subota, 31.12.2011.

11:39

Default images

Na pitanje kakve su šanse za dobijanje kandidature u martu, Cvetković je u intervjuu za praznično izdanje lista ,,Kurir" kazao da to ne zavisi od Srbije.

,,Pre zasedanja Evropskog saveta dobili smo stavove Evropske komisije, koja je potpuno podržala sve ono što je Srbija uradila i predložila je status kandidata, kao i nastavak dijaloga i implementaciju onoga što je dogovoreno. Sve smo to uradili", kazao je premijer.

Kada je reč o pregovorima Beograda i Prištine, Cvetković je kazao da će se Srbija do kraja držati Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN o Kosovu i da je ubeđen da će stav Srbije dobiti potvrdu.

Povodom najave referenduma na severu Kosova, premijer je naveo da bi taj referendum bio greška i loš potez i da ne treba ići na laka rešenja koja mogu imati negativne posledice.

Govoreći o parlamentarnim izborima u 2012, premijer je kazao da će ti izbori biti raspisani u martu a da je poslednji rok za njihovo održavanje 6. maj.

,,Siguran sam da će ova koalicija na vlasti dobiti mogućnost da formira novu vladu. Lično, ne razmišljam o novom premijerskom mandatu kao cilju. Sačekajte, o tom potom", rekao je Cvetković.

Kako je naveo, Srbija će u 2012. imati skroman ekonomski rast od 1,5 odsto BDP i neko naročito poboljšanje se ne može očekivati.

"Isto tako ne verujem da će biti pogoršanja. Mislim da bi s određenim optimizmom trebalo gledati na narednu godinu", kazao je Cvetković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: