BEZ DOGOVORA VLADE I SINDIKATA PROSVETE

Izvor: B92

Subota, 08.12.2001.

18:00

Default images
Predstavnici Vlade Srbije i nekoliko sindikata prosvetnih radnika ponovo ce se sastati 14 . decembra, kako bi pokusali da postignu konacan dogovor o povecanju zarada prosvetnim radnicima, javlja Radio B92. Prilikom poslednjeg razgovora, podsetimo, nije postignuto nikakvo resenje, jer je vlada prosvetarima ponudila povacenje zarade od 7, 5 odsto , ali za njih to nije bila prihvatljiva i dovoljna ponuda.

"Probacemo na kraju da zavrsimo pricu oko procenta" rekao je tim povodom ministar prosvete Gaso Knezevic. On je takodje naglasio da ce prosvetari prvi biti upoznati sa novim republickim budzetom. "Mi u petak cemo imati vec pre toga vladu koja ce propustiti kroz svoj filter budzet, i onda ce u petak sindikati prosvete dobiti budzet za 2002. godinu. To je ve cjedan znak poverenja i razumevanja. Ja mislim da smo mi tu nasli zajednicki jezik. E sad, ja moram reci da ova vlada vise jednostavno nema od koga da uzima, i Narodna banka nije bunar bez dna, a Dinkic ce da kaze ja necu da ponovim gresku guvernera Avramovica", istakao je Knezevic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: