Tadić:Srbija bez odluke o Palestini

Odluku o palestinskom zahtevu za članstvo u UN donećemo ovih dana, pošto pažljivo saslušamo argumente obe strane, kaže predsednik Boris Tadić.

Izvor: B92

Sreda, 21.09.2011.

23:23

Default images

"Slažem se sa stavom predsednika SAD Baraka Obame, koji je rekao da pitanje palestinskog članstva u UN treba da bude postignuto kroz dijalog izraelskih i palestinskih predstavnika", rekao je Tadić.

On je ponovio Obamine reči da nema skraćenih puteva u dosezanju komprimisnog rešenja, i da se mora čuvati dignitet obe strane, kao i da Palestinci i Izraelci imaju potrebu da se pronađe mirovno rešenje koje je u saglasnosti sa međunarodnim pravom i principima koji su postavljeni u UN.

"Potpuno se slažem sa njegovim govorom, i očekujem da će takav princip biti primenjen i kada je u pitanju Srbija, ali nažalost toga do sada nije bilo", ocenio je Tadić.

"Zalažem se za principijelnu politiku i ona treba da važi za sve", zaključio je predsednik Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: