STRAJK SINDIKATA "NEZAVISNOST" U "NIS NAFTAGASU"

Izvor: B92

Utorak, 06.11.2001.

18:00

Default images
Nov put prema granicnom prelazu Horgos u utorak od 14 do 15 casova nije funkcionisao zbog blokade koju su postavili radnici NIS, clanovi sindikata "Nezavisnost". Vodja protesta Sava Blagojevic u izjavi za B92 kaze da je blokada prosla bez incidenata s policijom, koja je preusmerila vozila na stari put, tako da saobracaj nije bilo zaustavljen. On da protest nisu osetili ni gradjani koji koriste gas, iako je bio smanjen dotok, i najavljuje dogovor s Vladom Srbije.

"Mislimo da ce Vlada ispuniti nase zahteve, potrosaci nisu osetili probleme, ali ako budemo prinudjeni da organizujemo generalni strajk, oni ce ga osetiti. Bili su prisutni samo poverenici Sindikata 'Nezavisnost' jer nam je uvedena radna obaveza", rekao je Blagojevic.

Sindikat "Nezavisnost" "Naftagasa", koji okuplja oko 17 odsto radnika tog preduzeca, trazi imenovanje generalnog direktora i Upravnog odbora i ukidanje uredbe o zamrzavanju plata u javnim preduzecima i hitan pocetak transformacije NIS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: