Sreda, 20.07.2011.

20:28

Žalba Sanadera na istražni pritvor

Goran Suić, advokat Ive Sanadera, najavio da će sutra podneti žalbu na jednomesečni istražni pritvor koji je određen bivšem hrvatskom premijeru.

Izvor: Tanjug

Default images

Sanader se posle izručenja iz Austrije nalazi u zagrebačkom zatvoru Remetinec

Drugi Sanaderov advokat Čedo Prodanović najavio da će prvo ispitivanje Sanadera, zakazano za sutra u 13 sati, sigurno biti u sedištu Kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala.

Dva advokata izjavila su i da se intenzivno pripremaju za davanje iskaza Sanadera istražiteljima u Kancelariji i da se on oseća dobro, ali da ima problema s nogom koju je povredio dok je vežbao u teretani u zatvoru u Salcburgu.

U petak bi zbog toga trebalo da ode na pregled u zatvorsku bolnicu, a onda i u neku od specijalističkih ustanova, rekli su oni.

Govoreći o mogućnosti premeštanja Sanadera u kućni pritvor, Prodanović je naveo da te opcije postoje u zakonu, ali da u praksi slabo funkcionišu.

Prodanović je potvrdio i nagađanja da će se advokatskom timu priključiti još jedna advokatica, ali tek kada se podigne prva u nizu mogućih optužnica, što se očekuje krajem leta.

Mediji su juče objavili da će se Prodanoviću i Suiću priključiti i Jadranka Sloković koja je imala uspeha na suđenjima za ratne zločine u Hagu, ali i u Zagrebu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

23 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: