Kosovo: Problem na granici

Žitelji 36 kosovskih sela u pograničnoj liniji sa Crnom Gorom godinama unazad ne mogu da koriste svoja imanja, prenose danas prištinski mediji.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2011.

12:49

Default images

Prištinska štampa navodi da crnogorske pogranične snage ušle šest kilometara u kosovsku teritoriju.

Problem sa korišćenjem svoje zemlje duž pograničnog pojasa imaju žitelji sela iz oblasti Peći, Dečana i Istoka, a oni su se samoorganizovali kako bi zaštitili svoja ima.

Prištinski list "Zeri" prenosi danas da su crnogorske vlasti ušle oko šest kilometara u unutrašnjost kosovske teritorije namećući oštre propise stanovnicima pograničnih sela.

"I ove godine je pastirima onemogućen odlazak na livade pošto su im crnogorske snage spalile bačije. Livade i pašnjaci su ostali ‘pusti’ jer se ‘ruka’ stanovnika Dukađina (Metohije) već čitavu dekadu njima ne bavi", prenosi list.

Samoorganizovanje žitelja pograničnih sela će, kako navodi list, u najmanju ruku, otežati obeležavanje granične linije sa Crnom Gorom.
Demarkacija granične linije sa Crnom Gorom treba da počne u septembru mesecu, najavile su vlasti u Prištini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: