Gadafi obećao: Borićemo se do smrti

Gadafi, nakon skoro 30 vazdušnih napada na Tripoli, obećao da će ostati u zemlji i boriti se do smrti.

Izvor: B92

Utorak, 07.06.2011.

20:15

Default images

"Imamo samo jedan izbor: ostaćemo u našoj zemlji mrtvi ili živi", izjavio je Gadafi u govoru koji je uživo prenosila državna televizija.

"Bilo da smo mučeni, ubijeni ili da počinimo samoubistvo, mi brinemo o našoj dužnosti prema istoriji", kazao je libijski lider, zahtevajući objašnjenje zašto se sa bombardovanjem nastavlja.

On je pozvao svoje pristalice da se okupe u njegovoj rezidenciji u Bab Al-Aziziji, koja je danas bila jedna od meta vazdušnih udara na Tripoli.

"Jači smo od vaših raketa, jači smo od vaših aviona i glas libijskog naroda glasniji je od eksplozija", rekao je Gadafi.

On je dodao da je spreman da pusti izmedju 250.000 i 500.000 naoružanih Libijaca širom zemlje da je očiste od "oružanih bandi", misleći na pobunjenike koji kontrolišu istočni deo zemlje.

NATO je poslednjih dana intenzivirao napade u Libiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: