SNS: Opravdan protest seljaka

SNS podržava proteste koje organizuju poljoprivrednici i osuđuje "policijsku i medijsku blokadu tih protesta".

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.05.2011.

14:13

Default images

Ta stranka je ponovila zahtev za raspisivanjem parlamentarnih izbora, "kao jedinog demokratskog instrumenta za izlazak iz krize".

SNS je ukazala da će najavljenom uredbom o subvencionisanju registrovanih poljoprivrednih gazdinstava do 10 hektara biti povećavana kamata na kredite sa pet na osam odsto i ukinuto osiguranje za poljoprivrednike.

Ta mera, kako je navedeno u saopštenju SNS-a, "nedvosmisleno potvrđuje da nedavno sprovedena rekonstrukcija Vlade Srbije nije imala za cilj da poboljša katastrofalni ekonomski i socijalni položaj poljoprivrednih proizvođača, već je u pitanju još jedna obmana građana u režiji vlastodržaca".

Režim, prema oceni SNS-a, nema jasnu strategiju za poljoprivredu, već je "agrarna politika proizvod dnevnog raspoloženja ministra poljoprivrede".

"Sramotno je da kolone traktora, koje su danas iz cele Vojvodine krenule zbog svega toga u znak protesta ka Beogradu, sprečavaju jake policijske blokade po glavnim putevima, dok se istovremeno na režimskim medijima, koje nažalost finansiraju svi građani Srbije, ne može čuti ni reč o tome", navela je SNS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: