Štrajk glađu koalicije DSS-NS-SRS

Opštinsko rukovodstvo i 20 odbornika koalicije Demokratske stranke Srbije, Nove Srbije i Srpske radikalne stranke u Kuršumliji stupili su jutros u štrajk glađu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.01.2011.

11:22

Default images

Na ovu radikalnu meru odbornici su se odlučili zbog, kako su rekli, nepoštovanja i neizvršavanja sudskih odluka o vraćanju odborničkih mandata toj koaliciji.

U jednoj od najsiromašnijih opština u Srbiji već tri meseca traje dvovlašće.

Zamenik predsednika opštine Kuršumlija Zoran Lakić izjavio je da će svi odbornici koalicije DSS-NS-SRS ostati u opštini sve dok Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu ne reši problem dvovlašća u toj opštini. Čelnici ove koalicije smatraju da je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, kako su rekli, pristrasno u davanju podrške suparničkom taboru.

“Nažalost, Ministarstvo svojim mišljenjima želi da vrati klasične kriminalce, višestruke povratnike na vlast, ljude koji imaju izvršne presude. E sad, mi se borimo protiv mišljenja Ministarstva i načina na koje ono pokušava da prekomponuje lokalnu vlast u Kuršumliji“, kaže zamenik predsednika opštine u ime koalicije DSS-NS-SRS Zoran Lakić.

“Pre svega tu imamo mi probleme i građani opštine Kuršumlija, jer mi ovde sedimo, mi smo dužni da snabdemo škole, bolnice, mi smo dužni da obezbedimo plate radnicima, a ova opozicija sedi po kafićima, šalje nekakve dopise i preko svojih partijskih drugara želi da uđe na vlast“, ocenjuje predsednik opštine u ime koalicije DSS-NS-SRS Goran Bojović.

Čelnici koalicije DS-G17-SPS, s druge strane, smatraju da je ponašanje odbornika iz druge koalicije sramno.

U Kuršumliji više od tri meseca traje sukob koalicija DSS-NS-SRS i Demokratske stranke, G17 plus i Socijalističke partije Srbije, oko konstituisanja skupštine i uspostavljanja vlasti u toj opštini jer obe koalicije tvrde da imaju većinu odbornika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: