"Hrvatska u EU ne može pre 2014"

Čak i da Hrvatska dovrši pristupne pregovore u junu, članica EU može postati tek krajem 2013. ili početkom 2014, izjavio izvestilac EP Hanes Svoboda.

Izvor: B92

Utorak, 25.01.2011.

19:07

Default images

Na sednici Spoljnopolitičkog odbora EP, Svoboda je ocenio da bi trebalo toliko vremena da parlamenti svih 27 zemalja članica ratifikuju pristupni sporazum s Hrvatskom.

Kako izveštava Hrvatska televizija, Spoljnopolitički odbor EP raspravlja o Svobodinom izveštaju o Hrvatskoj, na koji su pristigla 93 amandmana, među kojima i nekoliko onih koje je podneo sam Svoboda.

Svoboda je 1. decembra prošle godine predstavio svoj izveštaj članovima Spoljnopolitičkog odbora EP u kome je istakao da je hrvatska vlada poslednjih meseci učinila znatan posao u reformama i preduzela efikasne mere u reformi pravosuđa.

Hrvatski mediji ranije su izvestili da je najzanimljiviji amandman trojice poslanika socijalističke grupacije koji postavljaju pitanje da li su iz sumnjivih fondova HDZ-a bili finansirani lobisti u Briselu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: