SAD: Tužba protiv "krtica"

Ministarstvo pravde SAD pokrenuće postupak protiv odgovornih za objavljivanje poverljivih informacija, najavio je američki državni tužilac Erik Holder.

Izvor: B92

Utorak, 30.11.2010.

00:39

Default images

Sledi reakcija protiv svakoga ko je prekršio zakone SAD u vezi s objavljivanjem poverljivih diplomatskih depeša te zemlje, navodi on.

Holder je rekao da poslednje objavljivanje tajnih dokumenata SAD do kojih je došao sajt Vikiliks dovodi u opasnost bezbednost nacije, njenih diplomata, ljudi zaduženih za obaveštajni rad, kao i odnose Amerike sa stranim vladama.

"Možemo pronaći svakoga ko je bio uključen u kršenje američkog zakona, ko je doveo u rizik ljude o kojima sam govorio; takvi će se smatrati odgovornim", kazao je on.

Holder je rekao da se o aktivnostima Vikiliksa vodi "krivična istraga". "Nismo u poziciji da sada iznesemo rezultate, ali je istraga u toku", kazao je.

Američki zvaničnik podsetio je da se istraga sprovodi u saradnji sa Pentagonom i dodao da on "kao i drugi članovi vlade osuđuje objavljivanje diplomatskih depeša" do kojih je došao Vikiliks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: