Divljanje u Đenovi, bez uhapšenih

Pred utakmicu s Italijom u Đenovi, huligani iz Srbije napali golmana Stojkovića, potom divljali na stadionu, zbog čega je meč prekinut. Za sad nema uhapšenih.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 12.10.2010.

20:33

Default images

Vladimir Stojković primljen je u bolnicu u Đenovi na pregled zbog povreda zadobijenih u napadu huligana.

Italijanski dnevnik "Korijere dela sport" naveo je da Stojković nije ozbiljno povređen, već da je više preventivno bio na pregledima. Generalni konzul Srbije u Italiji Ivana Pejović kazala je za B92 da, za sada, niko od navijača Srbije nije uhapšen.

Ivana Pejović je rekla da italijanska policija smešta navijače u autobuse, kao i da ne zna da li će iko od njih u Italiji biti procesuiran.

"Polako ih stavljaju u autobuse, daće im pratnju i izaći će iz zemlje. Niko nije uhapšen, za sada je sve pod kontrolom. Meni je bitno da svaki naš građanin živ i zdrav napusti ovaj stadion i da na dalje, ne bude nikakvih incidenata", navela je ona.

Utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Srbija-Italija u Đenovi prvo je kasnila zbog divljanja navijača Srbije, koji su izazvali incidente na tribinama, a kada je i počela, nakon samo 7 minuta igre, prekinuta je.

Umesto utakmice i fudbalera, gledaoci su mogli da vide navijače Srbije na ogradi, huligane sa testerama i šipkama u rukama na tribinama, transparent "Kosovo je Srbija" i veliki broj italijanskih policajaca u opremi za rasturanje demonstracija.
(Beta)
Prethodno, oko 30 navijača uspelo je da dođe do autobusa sa igračima, njih 5-6 ušlo je unutra i ubacilo baklju, te krenuli da linčuju golmana reprezentacije Vladimira Stojkovića, ali su ostali reprezentativci zaustavili napad. Huligani su organizovano krenuli iz Beograda, a stigli su do autobusa s reprezentativcima neposredno pred polazak fudbalera na stadion, saznaje B92.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić je izjavio da se naručilac ovih nereda nalazi u Beogradu i da je stvar državnih organa da to ispitaju. Podsetimo, Karadžić je pre dva dana izjavio da ima informacije da postoje organizovane grupe za koje se pretpostvalja da će izazvati incidente.

U MUP-u Srbije kažu da su spremni da pruže svu potrebnu pomoć italijanskoj policiji, ako to bude zatraženo, a stigla je i reakcija iz Ministarstva omladine i sporta, o čemu možete čitati u posebnoj vesti.

A vest o divljanju u Đenovi i prekidu fudbalske utakmice ponovo je dovela Srbiju u fokus svetskih medija.

O ovoj temi možete čitati i na sportskim stranama našeg sajta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

297 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: