Tadić sa porodicama žrtava Oluje

Predsednik Srbije Boris Tadić se povodom petnaestogodišnjice akcije "Oluja" sastao sa predstavnicima Udruženja porodica nestalih i poginulih u Hrvatskoj.

Izvor: B92

Utorak, 03.08.2010.

17:43

Default images

Tadić je tom prilikom poručio da se taj zločin nikada ne sme zaboraviti.

Tadić je, kako se navodi u saopštenju pres-službe predsednika Srbije, rekao da posle 15 godina treba gledati u budućnost i sa Hrvatskom rešavati probleme sa kojima se suočava većina porodica u procesu povratka.

"Ti problemi su vraćanje stanarskih prava, obnova imovine, neisplaćene penzije, konvalidacija radnog staža, kao i problemi u procesu stambenog zbrinjavanja, nemogućnost otkupa dobijenih stanova i problemi vezani za dobijanje državljanstva i za ekonomsku održivost povratka", naglasio je predsednik, koji će sutra u crkvi svetog Marka u Beogradu prisustvovati parastosu ubijenima u akciji "Oluja".

Članovi Udruženja nestalih i poginulih u Hrvatskoj su preneli predsedniku Tadiću da se ekshumacija tela poginulih odvija veoma sporo i upozorili da nije rešena sudbina više od 1 352 osobe koje nisu pokopane u masovnim grobnicama, od 2 100 onih koje se vode kao nestale.

Sastanku je prisustvovao predsednik Komisije Vlade Srbije za nestala lica Veljko Odalović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: