Sastanak komisije za nestale

U Beogradu počinje dovodnevni sastanak komisija vlada Srbije i Hrvatske za traženje nestalih.

Izvor: B92

Utorak, 27.07.2010.

09:15

Default images

Sastanak je sazvan u cilju rešavanja problema nestalih kroz ubrzanje procesa ekshumacija i identifikacija posmrtnih ostataka žrtava ratova na prostoru bivše Jugoslavije na teritoriji obe države.

Na sastanku vladinih tela za traženje nestalih biće razmenjene informacije i dokumentacija u skladu s potpisanim sporazumom i protokolom o saradnji u traženju nestalih i ranije preuzetim obavezama.

Sastanku članova Komisije Vlade Srbije za nestala lica i Poverenstva Vlade Hrvatske za zatočene i nestale prisustvovaće predstavnici ministarstava spoljnih poslova i diplomatsko-konzularnih predstavništava iz dve zemlje, a tokom rada biće razmenjeni podaci i informacije i ujednačena evidencija od značaja za rešavanje slučajeva nestalih osoba.

Cilj sastanka je unapređivanje međudržavne saradnje u ovoj oblasti radi konačnog rešavanja ovog važnog humanitarnog pitanja, koje je od neprocenjivog značaja za porodice nestalih i od velikog značaja za dalje jačanje dobrosusedskih odnosa, obnovu poverenja i poštovanje ljudskih prava u regionu, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: