Iliću se gadi da nosi pištolj

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da je odlučio da vrati dozvolu za nošenje oružja i pištolj koje je svojevremeno dobio od MUP-a.

Izvor: B92

Utorak, 16.02.2010.

12:04

Default images

Na konferenciji za novinare, prvom pojavljivanju pošto je 5. februara u centru Beograda udaren pesnicom u glavu, Ilić je rekao da je video spisak ljudi koji imaju dozvole i oružje i da mu se sada "gadi da nosi pištolj".

Lider NS nije želeo da kaže o kakvom je spisku reč, već je uputio novinare da te podatke traže po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama, ali je naveo da dozvole i oružje imaju mnogi političari, kriminalci, tajkuni, "mnogi problematični".

"U mojoj biografiji nikada nije bilo incidenata, nikada krivično nisam gonjen, a ispadoh najveći siledžija", rekao je Ilić i dodao da nikada nije "vadio pištolj".

Predsednik Nove Srbije je dodao da je pištolj, čije je vraćanje najavio, dobio od bivšeg ministra unutrašnjih poslova Dušana Mihajlovića, u vreme vlade DOS-a, kada su, prema Ilićevim rečima, svi članovi vlade dobili dozvolu i oružje.

Na pitanje da li mu je posle napada ponuđeno obezbeđenje, Ilić je rekao da mu niko zvanično to nije ponudio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: