Beč:Otkriveno 200 kilograma kokaina

Austrijska policija otkrila je i zaplenila na bečkom aerodromu Švehat 206 kilograma kokaina u vrednosti od 40 miliona evra, saopštili su zvaničnici.

Izvor: B92

Sreda, 10.02.2010.

17:11

Default images

Prema rečima direktora za bezbednost u pokrajini Donja Austrija Franca Pruhera, radi se o najvećoj količini droge koja je otkrivena u Austriji. Šest osumnjičenih, najverovatnije poreklom iz Perua, uhapšeno je, a istraga protiv međunarodne bande je u toku, navela je policija.

Velika količina kokaina bila je sakrivena u sportskim torbama, izjavio je na konferenciji za štampu Verner Švajghofer iz kriminalističke policije u Švehatu.

Prema njegovim rečima, na aerodromu Švehat se godišnje, u proseku, pronađe 70 do 80 kilograma narkotika.

Kokain je pronađen pre tri nedelje u jednom teretnom odeljenju bečkog aerodroma, u sedam sportskih torbi.

Na osnovu međunarodnih kontakata i informacija da se očekuje veća isporuka iz Južne Amerike, uvedena je pojačana kontrola, kazao je Švajghofer.

On je rekao da je policija uspela da uđe u trag krijumčarima, koji su torbe odneli do jedne fabričke hale u mestu Štokerau, gde je trebalo da se izvrši predaja droge.

Uhapšena lica, kako se ističe, ne žele da sarađuju sa policijom, pa se ne zna da li je droga bila namenjena za Austriju.

Policija je navela da su drugi članovi ove bande u inostranstvu i da je istraga u toku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: