Đelić: DS nije protiv promene Vlade

Potpredsednik Vlade Božidar Đelić kaže da DS nema ništa protiv rekonstrukcije Vlade Srbije, ali da je za to potreban konsenzus svih članica vladajuće koalicije.

Izvor: B92

Petak, 05.02.2010.

20:10

Default images

Đelić, inače funkcioner Demokratske stranke, rekao je da se o rekonstrukciji Vlade još nije razgovaralo, a DS je na te razgovore spreman.

"Naša stranka nema ništa protiv toga, ali za to je potrebno imati konsenzus svih članica vladajuće koalicije, a ja sam dao svoje lično mišljenje da bi manja Vlada bila funkcionalnija i da je neka evropska praksa, negde na sredini mandata da dođe do nekih personalnih promena, one mogu dati novi elan i osveženje“, kaže Đelić.

Stručnjaci su, međutim, uvereni da u Srbiji za sada još ne postoje uslovi da se takva ideja sprovede u delo. Analitičar Milan Nikolić kao glavni problem vidi nedovoljno zalaganje ministara za promene u Vladi.

"To je bacanje prašine u oči građanima, jer s vremena na vreme se političari sete da apeluju na smenjivanje Vlade, pa će biti viđeni kao štedljivi i ne znam čemu to služi osim afirmaciji nekih političara", ocenjuje Nikolić.

"Mi sad imamo univerzalne ministre koji su danas u energetici, sutra u omladini i sprotu, sutra u vojsci. Bilo bi dobro da imamo više eksperata, i onda bi Vlada bolje funkcionisala“, smatra on.

Podsetimo, novi krug rasprave o eventualnoj rekonstrukciji Vlade pokrenuo je ministar za rad Rasim Ljajić koji je ranije izjavio da su o tome vođeni neformalni razgovori.

Da rekonstrukcija Vlade ipak nije lak posao smatra potpredsednik socijalista Dušan Bajatović, čija stranka ima pet predstavnika u kabinetu Mirka Cvetkovića. On je nedavno podsetio da na to pitanje utiču politički odnosi unutar koalicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: