Četvrtak, 21.01.2010.

13:04

LSV: Osuda odluke Skupštine

Liga socijaldemokrata Vojvodine osudila je odluku da se za člana Saveta Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin" u Zrenjaninu imenuje Dalibor Bubnjević.

Izvor: Beta

Default images

Bubnjević je "vodio i vodi marketing knjige 'Slučaj Nacionalni stroj' autora Gorana Davidovića" koji je u bekstvu od kako ga je Okružni sud u Novom Sadu osudio na godinu dana zatvora zbog raspirivanja nacionalne, verske i rasne mržnje", piše u saopštenju.

LSV je podsetila da je u toj knjizi objavljen program neregistrovane neonacističke organizacije Nacionalni stroj, čiji je Davidović bio neformalni lider.

Ta stranka je zatražila od Skupštine Vojvodine da na prvom narednom zasedanju ispravi "kardinalnu grešku" i poništi odluku o imenovanju Bubnjevića za člana Saveta Tehničkog fakulteta u Zrenjaninu.

Bubnjević je bio šef marketinga zrenjaninske izdavačke kuće "Art projekat" koja je izdala knjigu "Slučaj Nacionalni stroj". Knjiga je reklamirana rečenicom: "Ispovest jednog od mladića koji su zatvarani samo zbog drugačijeg mišljenja".

Na internet stranici te izdavačke kuće (www.art-natron.com) još se reklamira knjiga "Slučaj Nacionalni stroj".

Dalibor Bubnjević je glavni i odgovorni urednik lokalnog lista "Zrenjanin". Protiv njegovog imenovanja na to mesto 2009. godine je bila i koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: