Đilas zadovoljan rezultatima

Gradonačelnik Beograda zadovoljan je rezultatima u 2009. Pilon mosta na Adi biće završen za godinu dana, a do aprila će biti otvoreno sedam novih obdaništa.

Izvor: B92

Utorak, 22.12.2009.

17:04

Default images

Na kraju godine, grad Beograd sumirao je rezultate. Tako je gradonačelnik Dragan Đilas, povodom kraja građevinske sezone, obišao četiri najveća gradilišta. Kako je rekao, najveći projekat - most preko Ade do kraja sledeće godine dobiće svoj pilon, petlja na Carevoj Ćupriji biće završena krajem sledeće godine, dok će već u aprilu Beograd dobiti još jedno obdanište.

Obilazeći najveće gradilište u Beogradu, gradonačelnik Đilas rekao je da se na mostu preko Ade radi neprekidno i da će jedina pauza biti od 31. decembra do osmog januara sledeće godine.

Đilas je rekao da grad zbog velilkih projekata nije prezadužen, navodeći da zaduženje do 2021. godine iznosi 18 miliona evra, što je manje od tri odsto gradskog budžeta, kao i da zakon dozvoljava zaduženje do 15 odsto.

On je podsetio da radovi na mostu koštaju 140 miliona evra.

“Pilon je već nekih dvadesetak metara iznad zemlje, dolaze čelične konstrukcije, kao što su nam sada rekli ljudi koji se u to razumeju za godinu dana kada dođemo ovde već će pilon biti gotov, tako da ako nešto bude, ako neko zakasni, možemo nekog da stavimo na vrh tog pilona dok se ne završi”, kaže Đilas.

Petlja na Carevoj Ćupriji koju stanovnici tog dela grada čekaju 30 godina, kako je rekao, biće završena sledeće godine.

Prema njegovim rečima, pored infrastrukturnih projekata, sledeće godine, grad će ulagati i u turizam i poljoprivredu.

“Beograd će nastaviti da radi sve projekte koje je započeo pojačati socijalnu priču, obezbedićemo da se naši sugrađani stariji od 65 godina besplato prevoze javnim prevozom, obezbediti deci onih roditelja koji primaju socijalnu pomoć da besplatno borave u našim centrima, uložićemo posebe pare u turizam”, najavljuje gradonačelnik.

Đilas je rekao da je za sada adaptiran 41 prostor u kome će boraviti deca, da je otvoreno šest novih obdaništa i da će do aprila sledeće godine biti otvoreno još sedam.

Prema njegovim rečima, to znači da više neće biti liste čekanja za roditelje sa dvoje dece.

On je podsetio da se gradi nova škola i dom zdravlja u Kaluđerici i najavio otvaranje novog doma zdravlja u Zemun Polju, koji bi trebalo da bude otvoren u januaru, i da će biti izgrađena još dva doma zdravlja, u Surčinu i na Labudovom brdu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

22 h

Podeli: